Vill du synas här?
Vill du synas här?
Vill du synas här?
Guppa

Guppa

Sveriges största mötesplats för Vattenskoter & Jetskiåkare - Allt samlat på ett ställe! Välkommen! Till Sveriges mötesplats för oss åker vattenskoter och jetski.

Webbadress: http://www.guppa.se
07 juli 2019 Publicerad i Nyheter Bli först att kommentera!

Alandia Forsakring logga 1280x720 2014 03 26 33286961

Att ha försäkring på sin vattenskoter ser vi och många andra som självklart. Vi har tidigare i samarbete med den bästa vattenskoterförsäkringen erbjudit dig som medlem 10% rabatt, men från och med idag har vi nöjet att meddela att vi kan erbjuda exklusivt erbjudande som enbart fås genom Guppa.se  För att få offert maila  med följande information:

Det vi behöver för att lämna en offert är att du klickar på knappen "Läs mer ..." här nedan så kommer du till ett ansökningsformulär.
 
07 februari 2018 Publicerad i Nyheter Bli först att kommentera!

KLASSIKERN! - PWC Endurance 26 maj, 2018
Det största klassiska vattenskotereventet i Europa som bjuder på en mångfacetterad upplevelse av vår underbara Stockholmsskärgård blandat med adrenalin och härlig gemenskap.
Passar medelgoda förare och uppåt med en sträckning på ca 100 Nm

Anmälan: Biljetterna släpps 7 februari (först till kvarn principen gäller)
Maxantal vattenskotrar: 70 st
Platser i ribbåt: 8 st (först till kvarn principen gäller)
Förarkompetens: Medel till avancerad förare
Vattenskotermodell: Valfri vattenskotermodell

För anmälan klicka här

20 september 2017 Publicerad i Nyheter Bli först att kommentera!

Nu har BRP släppt modellprogrammet för Sea-Doo 2018

En video hittar du här

Sea-Doo har likt Apple byggt upp en hipe på att ha något att se fram i mot, inför sitt släpp av modellprogram. Undertecknad var lite skeptisk till att de skulle slå mig med häpnad igen efter förra förändringen med 300 maskinen 2016. Men de har lyckats och det är bara att börja spara i hop till en ny maskin.

Som tidigare år så har modellerna RXP och RXT stått sida vid sida. RXP:n med sin 2 sitsiga och lite aggressiva utseende och RXT:n med sin 3 sitsiga och lite mera snällare utseende. I dag vänder de helt om. RXP är fortfarande 2 sitsig men RXT:n är 3 sitsig eller 1 sitsig genom att man kan ta bort den bakre sittdynan likt bönepallen på en MC.

Likheten med MC stannar inte där, utan du får då en större badplattform med plats för packväska eller extra bensindunk. Perfekt för den längre Guppaeventet tex. Man har också utvecklat ett helt nytt skrov (ST3) som är marknadens bredaste skrov. De som provat att borda en skoter från sidan när man ligger i vattnet, vet att det alltid varit svårt. Enligt Sea-Doo ska detta vara enkelt med nya skrovet. Bredare skrov betyder stabilare maskin. Hur den slår sig på race, får sommaren avgöra. Förutom detta så kommer den med vattentät mobilficka med usb laddare och högtalare. Visst var Kawasaki först med högtalare men Sea-Doo har gjort detta väldigt snyggt. Hatten av säger vi på Guppa. Alla som någon gång försökt få fram sitt sandankare eller annat viktigt fram i förvaringsluckan samtidigt som vågorna slår, vet att att det kan vara lite bökigt, då man måste ställa sig upp och jobba över styret. Detta har Sea-Doo tänkt på och nu kommer du åt det också större förvaringsfacken genom att lyfta upp hela styrenheten från sittande position.

RXP:n har inte fått lika stora förändringar. Det som framförallt är nytt inför 2018 är det höj och sänkbara styret, som ser ut som det man hittar på Spark Trixx. Trixxstyret har man tidigare haft problem med och tål inte lika mycket belastning som sparkens fasta styren. Vi hoppas att de löst detta på RXP:n för man vill inte få styret i handen i 130km/h

 

Som vanligt har Sea-Doo tagit fram modellerna GTI, GTS, GTR, GTX och Wake.
Det som gör att de flesta höjde på ögonen är nya GTI Limidet. Om vi backar bandet lite och pratar om GTX.
GTX har alltid varit Sea-Doos lyxskepp. Helt enkelt en Yacht bland vattenskotrar. En maskin som står för lyx och exklusivitet. Det gör den onekligen även i modellprogrammet 2018. Med brunt läder, mönstrat som en hästsadel. Men och ett stort MEN, man har valt att göra detta utseende även på GTI Limited. GTI som alltid har stått i det billigare segmentet, utan att för den delen vara skräp. Limited har haft alla tänkbara tillbehör så som badstege mm och har det fortfarande. 2018 kan man köpa en GTi som ser ut som en GTX. Sea-Doo själva skriver Laddad med premium utrustning utan premium pris. 

Helt enkelt Woow

 

Även 2018 släpper Sea-Doo sina omåttligt populära Spark. Här har man dock haft lite dålig fantasi. Årets färgnyheter är att man blandat färgerna så om du köper en Vit får du blått säte. Köper du en Gul får du turkost säte osv. Känns lite tråkigt och hade varit bättre om kunden fick välja detta själv ist för att Sea-Doo gör det åt dig.
Trixxen kommer i samma färg som föregående år, men även i en ny färg. Brandgul/röd. Trixxen som blev omåttlig populär förra året kommer fortsätta vinna framgång även i år. Nyhet för 2018 är att Trixxen kommer som en 3 sitsig modell. Om den blir en hitt återstår att se. Vi hoppas de löst barnsjukdomarna med styret och att den dricker kylvätska när man "weelar"

Om man ska summera årets största nyhet med ett ord, så blir det Delbart säte Som mer modeller än RXT har. Här kommer därför en bild på en lämplig aktivitet som man inte ska förglömma på vattenskoter turen, nämligen fika pausen. Som i detta fall utföres på en GTX.

Så skynda dig nu och lägg in din order på en maskin som förändrar allt igen.
SEA-DOO 2018 WAS BUILD FOR THE SWEDISH FIKA

Besök de som säljer Sea-Doo i Sverige för att förboka ditt exemplar

88 Motorsport

Arronet Teknik (saknar info på hemsidan)

Börjesson

Cubic

Lättvikstmotor

ATV & Fritid

ATV Shopen

Hans Eriksson

Westbike

JH Maskin

Kronobergs Bilaffär

Bohlins

Motorbiten

Motorcenter (saknar webbsida hos BRP)

Nivado

Northbike

Oktan

Saths

Rodins Marin

Skulle du sakna ett försäljningsställe, skicka ett mejl med deras länk till

 

 

05 mars 2017 Publicerad i Nyheter Bli först att kommentera!

pwc2017-1

KLICKA HÄR FÖR FORUMTRÅD

 

RIB Extreme Racing startade PWC Endurance år 2007 och har sedan dess anordnat ett 10-tal mycket uppskattade samåkningsevent genom åren.

Den 26 maj 2012 slog vi tillsammans med vattenskoterforumet "Guppa" det europeiska samåkningsrekordet med 113 anmälda och 102 startande vattenskotrar

En efterlängtad klassiker är tillbaka!

Nu hela 5 år senare efter rekordeventet på almän begäran koncentrerar vi inför 2017 eventet till ett begränsat antal om 50 vattenskotrar, lördagen den 20 maj - 2017.

Eventet är riktigt påkostat och eftertraktat med en hög säkerhet parallellt med många adrenaline moment och en underbar Stockholmsskärgård.

Självklart dokumenteras eventet under dagen via film/fototeam, både från helikopter, ribbåt och ifrån land.

Vi ber att få tacka våra sponsorer:

-Alandia försäkring

-Yamaha Motor Scandinavia

-88 Motorsport

Eventet kräver uthållighet av föraren samtidigt som denne visar högt säkerhetstänk och respekt för medförare och allmänhet. 

Vi har hjälmkrav (Integral eller crossmodell) samt helst även våtdräkt, flytoverall eller torrdräktsutrustning under eventet för maximal säkerhet.

Rutten startar från centrala Stockholm (Strandbryggan Seaclub) och bjuder på mycket varierad körning i stockholmsskärgård, allt ifrån "adrenaline-speed" till ren off-shore. Start kl 08.00 Strandbryggan SeaClub (Vid Djurgårdsbron centrala Sthlm).

Vi startar med frukost och sedan startar säkerhetsgenomgången 08.30 för att sedan lämna Strandbryggan SeaClub ca 09.15.

Ingen vattenskoterförare kan vara med på eventet om man ej tagit del av säkerhetsgenomgången dessförinnan.

Första officiella rutten, Nacka Strand - Oxdjupet.

Hela rutten presenteras under säkerhetsgenomgången på eventmorgonen.

Avslut ca 16.00-17.00

- Anmälningsavgiften är 1000 kr/person (med egen skoter) inklusive frukost, lunch och goodiebag.

- Plats i Rib-båt under hela dagen är 1000kr/person inklusive frukost, lunch och goodiebag.

Sista anmälningsdag och betalningsdag: 31 mars, 2017

Betala in 1000 kr på BG: 282-7749 och uppge namn och "vattenskoter" eller "Rib". Först till kvarn principen gäller. Återbetalning pga av sjukdom eller förhinder utgår ej vid detta event.

Varmt välkomna till denna klassiker!

RIB Extreme Racing & Guppa

Vänligen se i forumtråden för anmälningslista. 

Välkomna!

Niklas Ohlsén, Robert Westerlund, Daniel Norell & Jocke Ringvide

pwc2017-2

 

16 februari 2017 Publicerad i Nyheter Bli först att kommentera!

Äntligen ett kul projekt från en användare som gör något riktigt kul med en Spark! Här kommer första delen från Thomas som bygger om sin Spark.

Kommentera och fråga Thomas i forumet här:

http://www.guppa.se/forum/projekt/7874-seadoo-spark-far-150hk-800r-e-tec-2-takt

-----------------------------------------------------------

När SeaDoo presenterade sin nya Spark 2014 så tänkte jag direkt att det där ser ju riktigt kul ut och till överkomliga pengar. Mot slutet av sommaren 2014 så hade jag läst i princip odelat positiva recensioner och fick med en kompis och provköra, vi bestämde oss snabbt för att beställa varsin till sommaren 2015. Vi fick sedan med ytterligare en kompis så beställningen blev på tre 90Hk maskiner. Idag är vi fem i bekantskapskretsen som har köpt och ytterligare en är på gång. Två av dem har köpt två maskiner, vilket även jag gjort på sätt och vis.

IMG 2321

Efter att ha kört ca 30h första sommaren så hade tanken slagit mig att det vore kul med lite mer effekt, de som känner mig var knappast förvånade J Jag kollade lite på tuning vilket skulle ge upp mot 110hk, sen fanns det turbo-kitt vilket kunde ge upp mot 180hk. Men då jag även kör snöskoter så slog mig tanken att en Rotax 800R E-TEC borde vara den perfekta motorn i en Spark. Kompakt, lätt och betydligt starkare än ACE900-motorn. 2-takt är ju i teorin dubbelt så stark på samma motorvolym och samma varvtal. Enkel rent mekanisk med betydligt färre rörliga delar. En av de största nackdelarna är bensinförbrukningen där en traditionell 2-taktare skickar ut 20-25 % oförbränd bensin i avgassystemet. Men en E-TEC är direktinsprutad och injektorerna sitter där tändstiften normalt sitter. Den duschar in bränslet rakt i cylindern, efter att avgasporten stängt, så inget oförbränt kan åka ut.  Så lite på vinst och förlust köpte jag en kvarbliven ny 60hk Spark på hösten 2015 tillsammans med en krockad Lynx snöskoter med dryga 200 mil på mätaren.

IMG 2684

Jag började med att riva snöskotern och plocka loss a

ll delar jag kunde tänka mig att ha nytta av, sedan satte jag ut resten på blocket och lyckades ganska precis få tillbaka pengarna som jag gav för hela skotern från början. Så utan någon större kostnad alls hade jag fått motor, elsystem, bränslesystem, avgassystem osv. Sedan fortsatte jag med att riva vattenskotern och plocka ut allt så jag bara hade ett tomt skrov.

IMG 2748

Ganska snart insåg jag att jag hade två stora utmaningar, dels kraftöverföringen och dels avgassystemet. Kraftöverföringen krävde någon form av adapter då drivaxeln går rakt in i originalmotorn med splines där snöskotermotorn har sin variator sitter. Efter mycket funderande och letande hittade jag en firma i Sundsvall som är specialiserade på drivaxlar etc. på tävlingsbilar. Jag skickade upp grejerna till dem och efter ett tag fick jag tillbaka en adapter med invändiga splines påkrympt på axeln där yttre remskivan suttit. Det såg riktigt proffsigt ut och med reservation för deras oro att den blev lite lång så tror jag det finns goda chanser att den ska fungera. Tätningen på axeln för att inte vatten ska komma in i skrovet är ännu inte helt löst men jag har en del idéer där.

IMG 3098

En av de första sakerna som jag började med var motorfästena, nu när adaptern för drivningen var klar så kunde jag måtta ut exakt vart motorn hamnade i skrovet i längdled. En väldigt smidig sak med Spark’arna är att man kan skruva av hela överdelen så man får helt öppen tillgång till resten av skrovet. Snabbt upptäckte jag att motorfästena på snöskotern var väldigt specialiserade, knappt en rät vinkel eller nivå på något av de fyra originalfästena. Valet föll ändå på att använda dem och sedan anpassa fästena i skrovet istället. Efter mycket mätande och testande så hade jag två färdiga monteringsskenor som bultas fast i originalbultarna i skrovet och sedan monteras motorn på stadiga motorkuddar.

IMG 3570

Efter det har jag koncentrat mig på avgassystemet, som jag visste skulle bli ett problem, men som visade sig vara krångligare än jag trott. En 2-taktare är otroligt känslig för avstämning av expansionskammaren och då är det främst avståndet från avgasporten fram till slutkonan som är kritiskt. Men även temperaturen och ljuddämparen har stor inverkan och där i låg de första problemen jag identifierade innan jag insåg hur trångt det blir. Vattenfarkoster har normalt alltid vattenkylda avgassystem men skulle jag vattenkyla originalpipan så skulle avstämningen bli helt fel. Sen är originalljuddämparen ett stort as rent utsagt och jag insåg snabbt att den kommer jag aldrig få plats med. Rotax ingenjörer har också uppenbarligen lyckats få till ett avgassystem som fungerar väldigt bra. Jag började leta efter en mindre eftermarknadsljuddämpare och även om det finns en del på marknaden så är frågan tydligen främst ”vilken tappar man minst effekt med”. Valet föll tillslut på en Tikka som tydligen ska vara rätt bra i det hänseendet.

IMG 3657

Nu är vi nästan klara med grenröret som ser ut lite som ett ubåtsperiskop J Det ska helsvetsas så snart vi är klara med flänsen mot pipan.

IMG 3822

Lite parallellt med motorfästen och avgassystem så har jag jobbat på insuget. Snöskotermotorn sitter tvärmonterad och är därför kompakt på bredden medan originalmotorn sitter längdmonterad och är kompakt på andra ledden. Så avgas och insug behövde göras om för mindre utrymme än vad som fanns på snöskoter. Insugsflänsarna är nu svetsade och klara och de är vattenskurna i aluminium och sedan frästa för att reed-ventilerna ska passa. Flera centimeter till godo till ovandelen av skrovet J

IMG 3833

Det är så långt jag kommit, nu ska jag fortsätta med pipan, den kommer bli riktigt pysslig att få plats med, har börjat med att kapa upp den i lagom bitar att arbeta med.

IMG 3840

Som avslutning vill jag ge lite ”cred” till min vän William, utan honom och hans TIG-svets skulle detta antagligen aldrig blivit av, fortsättning följer J

/Thomas

Logga in  \/ 
x
x
Registrera  \/ 
x

VÄLKOMMEN!

Guppa.se är mötesplatsen för oss i Sverige som åker vattenskoter och
jetski. Här hittar du:

  • Senaste nyheterna
  • Forum med samlad kunskap och erfarenheter
  • Bloggar
  • Tävlingskalender och resultat
  • Webbshop med noga utvalda produkter

Självklart är det gratis att bli medlem!

 

Bli medlem

HÄNDER I FORUMET

Senaste forumtrådarna

Vem är online?

Vi har 256 besökare och inga medlemmar online

TÄVLINGAR & EVENTS

« December 2020 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31