Vill du synas här?
Vill du synas här?
måndag, 04 Maj 2015 15:50

Förarbevis Vattenskoter Utvalda

Skrivet av

Diskussionen om förarbevis och körkort är en evig följetång och vi på Guppa följer den intensivt. Vi har ifrågasatt utredningen eftertsom man säger sig ha tagit fram sitt förslag till regeringen i samråd med branschen och de viktigaste intresseorganisationerna.

Vi anser att man borde tillfrågat Guppa som är Sveriges största vattenskoterforum samt även alla vattenskoteruhyrare runt om i landet. De behövs för att hålla igång intresset för vattenskoter. Som vi erfarar ligger det närstående om ett regeringsbeslut om detta och vi kommer försöka få mer information och överklaga beslut som skiljer vattenskotrar mot andra fordon på vattnet.

Team Guppa uppmanar alla medlemmar att skriva sina tankar och ideér i denna tråd:

http://www.guppa.se/forum/allmaent-snack/7151-vattenskoter-forarbevis-och-korkort#44245

Referens:

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Sjofartsfragor_H201TU11/

forarbevis

Guppa

Sveriges största mötesplats för Vattenskoter & Jetskiåkare - Allt samlat på ett ställe! Välkommen! Till Sveriges mötesplats för oss åker vattenskoter och jetski.

www.guppa.se

1 kommentar

 • Kommentarlänk Mightyjochen måndag, 04 Maj 2015 16:25 postad av Mightyjochen

  De bygger sin statistik på detta:

  Utskottet fäster stor vikt vid frågor om sjösäkerhet och vill understryka det angelägna i att det transportpolitiska målet om att ingen ska dödas eller skadas allvarligt nås och att adekvata åtgärder vidtas i detta syfte.

  Det är ovanligt att unga personer omkommer i fritidsbåtolyckor. Vidare är det ovanligt att snabba båtar och vattenskotrar är inblandade i dödsolyckor (2014 härleddes två olyckor till hög fart och en av dessa var en vattenskoter- olycka). Den vanligaste typen av olycka innefattar en man som är över 60 år och som omkommer ensam i en mindre båt, ofta roddbåt. I ett flertal fall har personen ägnat sig åt fiske.

  Utskottet anser att införande av eventuella nya krav måste föregås av en noggrann analys i syfte att säkerställa de vidtagna åtgärdernas lämplighet. En- ligt utskottets mening behövs det, som Transportstyrelsen föreslår i rapporten Strategi säkrare båtliv 2020, en enad och samlad satsning på ökad säkerhet. Det behövs dock mer kunskap för att utreda vilka satsningar som leder till en

  förbättrad säkerhet, och det är viktigt att orsakssambanden inom fritidsbåtso- lyckorna klarläggs. Utskottet ser därför med tillfredsställelse på att arbetet med dessa frågor aktivt pågår hos ansvariga myndigheter. Det är inte ovanligt att alkohol är inblandat i de olyckor med fritidsbåtar som har dödlig utgång. Ut- skottet konstaterar därför med tillfredsställelse att regeringen 2010 skärpte be- stämmelserna mot sjöfylleri, vilket har lett till att antalet personer som grips för sjöfylleri sjunkit avsevärt.


  Dvs det står klart och tydligt att vattenskotrar är det minsta problemet vi har på sjön, men det ska ändå in och byrokratpilla.

Logga in för att kunna kommentera
Logga in  \/ 
x
x
Registrera  \/ 
x

VÄLKOMMEN!

Guppa.se är mötesplatsen för oss i Sverige som åker vattenskoter och
jetski. Här hittar du:

 • Senaste nyheterna
 • Forum med samlad kunskap och erfarenheter
 • Bloggar
 • Tävlingskalender och resultat
 • Webbshop med noga utvalda produkter

Självklart är det gratis att bli medlem!

 

Bli medlem

HÄNDER I FORUMET

Senaste forumtrådarna

 • Inga inlägg att visa.

Vem är online?

Vi har 190 besökare och inga medlemmar online

TÄVLINGAR & EVENTS

« Juli 2024 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31