Vill du synas här?
Vill du synas här?
onsdag, 04 mars 2015 20:58

Guppa på Båttinget - Allt för sjön Utvalda

Skrivet av

Idag har vi på Guppa deltagit i Båtuniones Båtting, det är en paneldebatt där olika intresseorganisationer deltar och diskuterar olika intressen på sjön. I år handlade denna om att samsas på sjön. Vi på Guppa blev inbjudna att delta och svara för vattenskoteråkarnas intresse.

Vår talare Joakim gjorde en presentation på 10 minuter som handlade om hur media vridit bilden av vattenskoter som något negativt. Vi menar då att vattenskoter är som vilken motordrivet farkost som helst på sjön och det hela handlar mer om personen som framför det. De flesta åhörare delade vår åsikt och kom med inputs på vad de känner vi borde tänka på. Vilket är följande:

1. De flesta yrkesförare av större fartyg upplever det som otäckt när vattenskoteråkare kör för nära deras fartygs svall och alldeles för nära. Vilket har resulterat i olyckor. Här såg man gärna att om man ska hoppa på svallen, att man gör det på ett mer säkert avstånd från fartyget.

2. Yrkesfiskarna som lägger stora nät, upplever att många vattenskotrar samt båtar kör för nära när de lägger sina nät, det tar tid för näten att sjunka och risken är stor för framförallt båtar att fastna i deras nät som inte hunnit sjunka om man ligger för nära. Rekommendation är att hålla minst 150m avstånd om möjligt.

3. Kanot intresseorganisationen har en vädjan att vi framförallt vattenskoteråkare, som kan åka relativt snabbt, inte kör för snabbt nära land och framförallt kobbar eftersom vi har svårt och hinna väja för kanotiser som kan vara svåra att se tillräkligt tidigt.

Vi på Guppa tycker att detta var sunda och vettiga inputs och som vi alla borde tänka på ovasett om man framför motorbåt eller vattenskoter. Vi är mer än 5500 medlemmar här på Guppa och det skulle vara önskvärt om alla vi kunde prata med övriga vattenskoteråkare som inte är medlemmar och kanske inte framför sina vattenskoters på förnufitgt sätt. Detta gynnar oss alla.

Alla som deltog i panelen (yrkesfiskarna, sportfiskarna, Svenska kanotförbundet, allemansrätten, kustbevakningen, samt publik mfl) var rörande överens om att vi inte behöver fler regelverk, varken körkort, hastighetsbegränsning eller åldersgräns. Det räcker med sunt förnuft och visa hänsyn för varandra på sjön.

Kustbevakningen önskade också få ge oss på Guppa information som de vill ska spridas till oss som kör vattenskoter, så vi hoppas detta blir verklighet och kan hjälpa till.

batting

 

 

 

Guppa

Sveriges största mötesplats för Vattenskoter & Jetskiåkare - Allt samlat på ett ställe! Välkommen! Till Sveriges mötesplats för oss åker vattenskoter och jetski.

www.guppa.se

1 kommentar

  • Kommentarlänk hixxey torsdag, 05 mars 2015 20:23 postad av hixxey

    Intressant, värt att ta åt sig och göra en förbättring!

Logga in för att kunna kommentera
Logga in  \/ 
x
x
Registrera  \/ 
x

VÄLKOMMEN!

Guppa.se är mötesplatsen för oss i Sverige som åker vattenskoter och
jetski. Här hittar du:

  • Senaste nyheterna
  • Forum med samlad kunskap och erfarenheter
  • Bloggar
  • Tävlingskalender och resultat
  • Webbshop med noga utvalda produkter

Självklart är det gratis att bli medlem!

 

Bli medlem

HÄNDER I FORUMET

Senaste forumtrådarna

  • Inga inlägg att visa.

Vem är online?

Vi har 316 besökare och inga medlemmar online

TÄVLINGAR & EVENTS

« Juni 2024 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30