söndag, 04 augusti 2013 23:20

Målgång för Race of jetski champions 2013 Utvalda

Skrivet av Tommy Jacobsson

Tredje upplagan av ROC blev som vanligt en härlig blandning av den yppersta eliten och glada amatörer. Uppemot 60 startande i klasserna bjöd upp till knivskarpa dueller och det ståtliga vandringspriset verkar ha funnit sin permanenta plats hemma hos en av Sveriges genom tiderna bästa förare.

 

FUN-klassen blev som väntat en framgång för Thomas af Klinteberg på en vrålsnabb Bullet V2, men gladast var nog Robin Danielsson från  Kil som tog en säker andraplats före Andreas Wiking Pålsboda.

En generationsväxling håller på att ske i Juniorklassen, här dök 4 nya förare upp, snabbast var 10-årige Oliver Liseth från Bergen, här finns förutsättningar för en framtida storförare. Tvåa blev Hanna Jacobsson från Tibro i hård kamp med My Schölander Stockholm.

Ladies-klassen var som vanligt en kamp mellan Borgströmare mot Emma-Nellie Örtendahl där den sistnämnda knep förstaplatsen före Jonna och Sandra Borgström.

Legend innebär förare som tävlat under 80 och 90-talet. Yngst bland dessa var 27-årige Mattias Södergren Gävle som lätt tog segern och njöt av att få kallas Legend. Tvåa blev den mycket rutinerade Annette Ärlegård som bytt tillbaks från Hydrospace till en beprövad Kawasaki 800. Här fick göteborgaren Thomas af Klinteberg hålla till godo med en tredjeplats.

Veteran klassen med förare +35 år togs av suveräne Joakim Pfeffer, stockholmaren satta Annette och Johan Tensmyr från Hallsberg på plats.

Två gamla Yamaha 650 och en Kawasaki 750 utgjorde Vintage klassen för maskiner som tävlats med innan år 2000. Etta  blev Christian Westerlund Örebro, tvåa  Jörn Ivar Liseth Bergen, före debutanten Daniel Schultz på sin Kawasaki.

Elitförarna började med  Lite klassen med otrimmade motorer, där norrmännen har en regerande Världsmästare, Stian Schjetlein. Största hotet var hans egen klubbkamrat Daniel Svae Andersen. Hemmaföraren Eric Jacobsson lyckades i ett stenhårt tidskval nå ända fram till att utmana Daniel, men där tog det roliga slut. Eric var dock helnöjd med sin tredjeplats i ett mycket starkt startfält. I avgörande finalen mellan Stian och Daniel gällde bäst i tre åk. Med varsin seger blev tredje körningen avgörande – Stian avgjorde med en seger.

ROC pontus andersson2

ROC stian

I GP-klassen med fullvässade maskiner var det dags för tvåfaldige ROC-mästaren Pontus Andersson att plocka fram sin vinnarmaskin från fjolårets ROC. Men Stian Schjetlein var vassast i kvalet med sin Kawasaki 1100 och var därmed klar för final.

ROC Eric Jacobsson

Eric Jacobsson hade en bra tid i tidskvalet och fick först möta Daniel Svae Andersen som han slog ut. Därefter stod regerande ROC-mästaren Pontus Andersson på tur, med ca en sekund  slog Pontus ut Eric och gick därmed  vidare att möta Stian i bäst av tre åk.. Nu hade Pontus farten uppe och med två raka segrar över Stian vara saken klar – vandringspriset står kvar hos Pontus i Henån ytterligare ett år.

Logga in för att kunna kommentera
Logga in  \/ 
x
x
Registrera  \/ 
x

VÄLKOMMEN!

Guppa.se är mötesplatsen för oss i Sverige som åker vattenskoter och
jetski. Här hittar du:

  • Senaste nyheterna
  • Forum med samlad kunskap och erfarenheter
  • Bloggar
  • Tävlingskalender och resultat
  • Webbshop med noga utvalda produkter

Självklart är det gratis att bli medlem!

 

Bli medlem

HÄNDER I FORUMET

Senaste forumtrådarna

Vem är online?

Vi har 277 besökare och inga medlemmar online

TÄVLINGAR & EVENTS

« Maj 2021 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31