Vill du synas här?
Vill du synas här?
Vill du synas här?
söndag, 14 juli 2013 02:00

Vi välkomnar Jetskiproffset Eric Jacobsson Utvalda

Skrivet av

Det är med glädje vi välkomnar Jetskiproffset Eric Jacobsson som bloggare på Guppa. Här kommer vi få följa med honom under hans tävlingssäsong och vad allt det innebär att vara aktiv inom Jetski-sporten (Ståmaskin).

När man börjar fundera och lägger ihop alla bitar som sporten har att erbjuda så undrar man varför inte fler är aktiva. Här får man en sport som ger den där adrenalinpumpande tävlingskänslan när man jagandes runt banan samtidigt utövar en träningsform som håller en undan vassen och till skillnad från sina kusiner cross-/enduroåkning eller andra snarlika motorsporter så har Jetski-sporten minimalt med olyckor och skador. Även totalkostnaden och underhållet för en tävlingssäong är relativt låg om man jämför med snarlika motorsporter. Exempelvis kan man åka en hel säsong utan att behöva kosta på maskinen mer än olja och bensin.

Vi återkommer inom kort med ett helreportage "Börja Tävla" nu ser vi fram emot att följa Eric Jacobsson blogg. 

Eric Jacobsson är född 1989 och bor i Örebro.

Jag har alltid haft ett genuint intresse för motorer, tack vare min far som också deltagit i alla motorsporter jag tävlat i, och började i tidig ålder att tävla i motocross. Min karriär varade några år, snubblade sedan in på Gokart som var en lång tids intresse och deltog i några större nationella tävlingar under åren. Efter 9 år i go-kart var utbildning och andra intressen i fokus så jag la motorsport på hyllan i mer än tre år.

 

 

eric1

Sedan fick jag idén att jag ville börja med jetski, detta också tack vare min far som är en stor del av ursprunget till sporten i Sverige. Vi hade en gammal Yamaha Superjet 701cc från -94 som hade varit i vår ägo i många år och jag fick reda på nätet om ett träningsläger som skulle hållas upp i Kumla. När jag kom till träningslägret med denna föråldrade maskin insåg jag ganska snabbt att dagens maskiner är så mycket mer överlägsna så efter en dag av träning, stod jag med min första egna Kawasaki SX-R 800. Efter detta impulsiva köp började jag tävla och kände omedelbart att sporten var det roligaste jag har provat hittills. Lika kul som motocross, men jag kände ingen rädsla för skador, vilket innebär att man vågar satsa mer under tävling och träning. Detta var 2010...

2011 var ett år där jag lärde mig mycket, först och främst förmågan att våga hålla fullgas längre. Jag gjorde några bra prestationer och fick verkligen smak för motion och vad sporten erbjuder.

År 2012 genomförde jag en omfattande säsong med många resor och deltog i EM, NM, Svenska Mästerskapen och World Finals i Lake Havasu. Allt som allt, har man märkt att man utvecklats med resultatet som referens, men mycket är kvar att förfina i både fysik och körteknik. Jag kompletterade min säsong med ett köp av en till maskin, så nu jag kör i Ski Lite som är otrimmade maskiner och Ski GP med fri trimning, dock är min maskin endast trimmad enligt klassen Limited som tillåter mig att tävla fler klasser utomlands.

eric

Meriter

2011

 • 10th place Ski Lite Nordic Championship

2012

 • 3rd place Ski GP Swedish Cup
 • 8th place Ski LITE Swedish Cup
 • 2nd place Ski GP Swedish Championship
 • 5th place Ski LITE Swedish Championship
 • 4th place Ski GP Nordic Championship
 • 6th place Pro-Am Ski LITE World Finals Lake Havasu

 

Ttveka inte att fråga mig om du har några frågor kring sporten!

/Eric

Guppa

Sveriges största mötesplats för Vattenskoter & Jetskiåkare - Allt samlat på ett ställe! Välkommen! Till Sveriges mötesplats för oss åker vattenskoter och jetski.

www.guppa.se
Logga in för att kunna kommentera
Logga in  \/ 
x
x
Registrera  \/ 
x

VÄLKOMMEN!

Guppa.se är mötesplatsen för oss i Sverige som åker vattenskoter och
jetski. Här hittar du:

 • Senaste nyheterna
 • Forum med samlad kunskap och erfarenheter
 • Bloggar
 • Tävlingskalender och resultat
 • Webbshop med noga utvalda produkter

Självklart är det gratis att bli medlem!

 

Bli medlem

HÄNDER I FORUMET

Senaste forumtrådarna

 • Inga inlägg att visa.

Vem är online?

Vi har 294 besökare och inga medlemmar online

TÄVLINGAR & EVENTS

« Februari 2024 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
Vill du synas här?