Vill du synas här?
måndag, 29 juli 2013 02:00

2-3 Augusti - Race of jetski Champions Utvalda

Skrivet av

RACE OF jetski CHAMPIONS 2013

För tredje året i rad ger ROC alla nutidens och dåtidens Jetski-fantaster en möjlighet att träffas, umgås och rejsa – anmäl Dig fortast möjligt till Årets RACE OF jetski CHAMPIONS!

Konceptet, hämtat från bilsportens Race Of Champions innebär att förare möts två och två och kör en bana där man växlar spår. Vinnaren i varje omgång går vidare i tävlingen.
Förra året såg vi två av Sveriges bästa Racingförare tävla mot varandra – i år hoppas vi på fler motorsport-celebriteter till RACE OF jetski CHAMPIONS ….

Platsen för ROC är den ultimata Arenan i Sveriges Reserv-huvudstad Karlsborg, banan och upplägget
liknar föregående års tävlingar.

Korta dueller gör att skickligheten betyder mer än konditionen – alla kör sitt tempo och fighterna sker utan närkontakter, men spänningen är minst lika stor som i all annan motorsport!

Tävlingsplatsen är samma som tidigare år med restauranter, vandrarhem, camping, gästhamn med toaletter och duschar, vårdcentral och en sjöräddningsbåt i direkt anslutning till tävlingsbanan.

Liksom förra året startar vi med tidskörning/kval redan på fredagen så att vi hinner avsluta lördagen med något spännande – JETSKI Speedway!

 

 

Fakta:

Senast uppdatering:

OBS! SÄNKT ANMÄLNINGSAVGIFT FÖR ALLA ROOKIES!
Löser Du engånglicens är startavgiften nu sänkt till 250kr - superbilligt

 

När: Fredag 2 augusti Anmälan, betalning 13.00-20.00. Alla avgifter betalas vid anmälan
14.00-19.00 Besiktning, förarmöte (individuellt eller i grupp) träning, och tidskörningar sker löpande under dagen.
Lördag 3 augusti
Anmälan, betalning 08.00-09.00. Alla avgifter betalas vid anmälan
Besiktning 08.00-09.15
Förarmöte Obligatoriskt 09.30
ROC, tidsträning/kval 10.00 - 13.00
LUNCH 13.00-13.50
Kort förarmöte 13.50
ROC, Finalomgångar 14.00-16.00
Jetski Speedway 16.30
JET SKI PARTY 20.00 - >>>???

Var: Karlsborg vid Vättern, utmed Strandvägen vid infarten till Fästningen.

Vilka: ALLA är välkomna – gammal som ung, aktiv, tidigare aktiv eller blivande aktiv!
Vi välkomnar speciellt sportens pionjärer från 80 och 90-talet och framförallt alla
som var med 1987 då sporten etablerades i Sverige!

Vem: Örebro Kumla Jet Racing Club (ÖKJRC) är arrangör i samarbete med Orust Jetski klubb (OJK), tävlingsledare är Tommy Jacobsson. Övriga funktionärer presenteras vid förarmötet.

Vad behövs:

I princip ingenting – för Dig som saknar en Jetski finns en modern Kawasaki SRX800 och en dito Yamaha Superjet att hyra för det facila priset 150 kr inkl bensin!
Bäst är att egen utrustning används (hjälm, skor, våtdräkt, flytväst och ryggskydd). Saknar du något så försöker vi fixa så att Du får låna!

Provapå-licens/engånglicens kan lösas på plats för 250 kr gällande ROC(engångslicens som även gäller för heatkörning kostar 500kr).

Anmälningsavgiften är 400 kr, samliga i en familj (boende på samma adress) 600 kr, vid köp av engångslicens är anmälningavgift endast 250kr!

Hur: ROC är endast öppen för ståmaskiner/Ski-klasser: Junior, Minior, Ladies, Lite , GP, Veteran GP, FUN samt följande Historic Jetski-klasser!

- LEGENDER; Förare från förr som innehaft licens under perioden 1987-2000. Maskinklass (kan vara en hyrmaskin enligt ovan) och reglemente enligt 2013 års SVERA reglemente.

- VINTAGE; Här gäller att maskinen, och helst också utrustningen, härrör från 80-90-talet, d v s Kawa JS300/440/550/650/750 eller Yama Superjet. Maskinerna skall överensstämma med det reglemente som gällde då maskinen kördes i tävlings-sammanhang.

Banan består av två banslingor - en kortare som ligger inuti den yttre banslingan som har en längd som ett normalt banvarv. Två förare flaggas iväg samtidigt, en förare kör först den korta invändiga slingan, går därefter ut på den yttre längre banslingan, den andre föraren gör tvärtom. Ett ”växlingsområde” finns där man byter mellan banslingorna. Först i mål vinner!

Under tidskörning/kval väljer man själv vilken man vill rejsa mot. Inför finalerna delas deltagarna in i klasser, en stege skapas med snabbaste föraren högst upp. Först möts de två förarna längst ned i klass-stegen, segraren möter nästa förare i stegen o s v tills två förare återstår där bäst i tre omgångar avgör vem som blir klassvinnare.

ROC-mästare avgörs i möte mellan de två förare som i de avslutande finalomgångarna* presterat de två bästa tiderna. Om dessa tider härrör till en samma klass används detta klass-resultat för att kora årets ROC-mästare. Om tiderna härrör från två olika klasser koras årets ROC-mästare i bäst av tre möten.
*d v s de två förare som möts sist i varje klass-stege.

Tävlingen avslutas med Jetski Speedway. De förare som nått de 12 bästa tiderna i ROC kör denna disciplin som endast körts en gång tidigare i Sverige på 80-talet!
Heatindelningar och antal heat meddelas vid förarmöte.

OBS! För heatdeltagande krävs engångslicens till SVERA ord pris 500kr.
I övrigt gäller SVERA´s nationella reglemente.

 

JET SKI PARTAJ

Detta ändrar vi självklart inte på. Årets uteparty blir återigen i ett tält med bra mat till bra pris. Anmäler Dig gör Du helst i samband med din tävlingsanmälan (se nedan), eller i mån av plats vid ankomst.


BOENDE

Även i år har vi bokat Vandrarhemmet som ligger precis vid depån, de har även ett Bed and Breakfest Hotel två kvarter bort. Allt är mycket välskött och prisvärt, boka på www.karlsborgsvandrarhem.se, eller tel 0505-44600. Samtliga rum är reserverade för vår räkning t o m 20 juli – boka Ditt/Ert rum snarast för att vara säker på att få plats!


Info om övriga boendealternativ mm finner Du på www.karlsborgsturism.se, där du också får turistinfo - ett tips är att ägna söndagen åt skattjakt på fästningen, garanterat kul för alla åldrar! 

 

ACTION!

Nu gäller det för DIG att boka helgen 2-4 augusti för årets höjdpunkt – kontakta alla nya och gamla Jetski-kompisar via mail, tel, Facebook mm så att ALLA får vetskap om detta kanonevent.

SKICKA FÖRHANDSANMÄLAN REDAN IDAG!

Förhoppningsvis får vi se förare i alla åldrar delta i 2013 års ROC och vi ser framemot att få se och höra rytandet från några fullvässade gamla pionjärs-Kawor!

 

Läs 7191 gånger Senast ändrad måndag, 29 juli 2013 13:11
Guppa

Sveriges största mötesplats för Vattenskoter & Jetskiåkare - Allt samlat på ett ställe! Välkommen! Till Sveriges mötesplats för oss åker vattenskoter och jetski.

www.guppa.se
Logga in för att kunna kommentera
Logga in  \/ 
x
x
Registrera  \/ 
x

VÄLKOMMEN!

Guppa.se är mötesplatsen för oss i Sverige som åker vattenskoter och
jetski. Här hittar du:

  • Senaste nyheterna
  • Forum med samlad kunskap och erfarenheter
  • Bloggar
  • Tävlingskalender och resultat
  • Webbshop med noga utvalda produkter

Självklart är det gratis att bli medlem!

 

Bli medlem

HÄNDER I FORUMET

Senaste forumtrådarna

  • Inga inlägg att visa.

Vem är online?

Vi har 248 besökare och inga medlemmar online

TÄVLINGAR & EVENTS

« Juli 2024 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31